Lena Holfve, född 8 mars på den internationella kvinnodagen

Lena Holfve

Jag är författare, och min tolfte bok är titlad ”Utmattad – Fri från hjärndimma”, och finns bland annat hos Bokus, och min trettonde ”Mögelförgiftad” och den finns hos bl.a. Adlibris, och den fjortonde är ”Sömnlös”, och den femtonde heter ”Parasitfri”.

Den sjuttonde är ”Äntligen fri från utmattning!” Den är ett slags sammanfattning av sex års arbete.

Varför skrevs de?

Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många “jag har inte tid att vara sjuk”, och det där höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad.

Cover 7 2550

Rätt snart efter det las allt jobb ner, jag drev bl.a. min skapelse www.teaterlistan.se, och skolans tekniker Håkan HP Persson fick alla mina kulturskolor i sitt knä. Som frisk blev det en ny IT-skola; Utmattningsskolan.se.

Under tre år blev tillfrisknandet mitt enda arbete, och jag vårdades främst av indiska läkare. Jag föll, bröt ett ben, fick en fraktur över käken, och blev sen felopererad två gånger i Sverige.

Mina bihålor sprängdes, och jag klarar inte kyla och håller mig utomlands av klimatskäl. Jag har varit i Indien mitt i vintern, och sedan år 2011, för att även klimatet på norra Cypern blir för kallt.

Vi har härmat mitt tillfrisknande med asiatiska metoder
Skolan bygger på min personliga tro att om jag blev frisk med indiska metoder kan alla bli det som har vår sjukdom. Den tron har fungerat i verkligheten, och du kan kika lite på våra resultat här.

Vi har nytta av flera saker; dels att jag kan skriva, och har byggt enorma mängder IT-plattformar i mina dagar, och att teknikern Håkan är med oss här.

pigg

Utmattningsskolan startade den 27 juli 2016, och jag ser redan att lejonparten medlemmar “svarar” som de ska på metoderna.

Mitt mål är att skapa en handlingsplan som håller, och hela materialet lär komma i bokform vartefter.

Skolan har också en Medberoendekurs, de stressas på ett helt annat sätt, och med anledning av den har jag återutgett den klassiska boken ”Botten Upp”. Den skrevs i slutet av 80-talet, och är en klassiker, med egen hemsida; www.bottenupp.net.

Några av skolans medlemmar minns mig från min tid som svensk yrkesförfattare, och vi har inte problem med minnet. Det är närminnet som stökar då man är sjuk.

Som frisk ser man tjugo år yngre ut

Du ser själv på dessa två medlemmar varav den högra hade samma problem som jag själv, nämligen en aluminiumförgiftning, som då kallades för ”utmattningssyndrom”. De är flera återställd talar ut i domänen utmattad.net.

Lena Holfve

Bakgrund

Jag är född i Stockholm 1953, och inledde mina första tio arbetsår med att arbeta uteslutande med människor; allt ifrån en långvarig tid som lekmannadomare i Stockholms Tingsrätt till jobb inom äldrevården, familjevårdshem, sommarjobb på ”Barnens Ö”, nattvak på Långbro Sjukhus i Fruängen, som nu är ett bostadsområde.

När jag var ganska precis 30 år började jag ge ut böcker, och det blev vad man kallar för en brakdebut. Eftersom Sverige är ett litet land blev jag snabbt känd samt att jag var sen tonåren van vid TV-mediet, eftersom jag arbetade på Skol-TV som programledare, och aktade mig väl inte i tid.

Lena Holfve

Slutade när jag inte kunde gå ut fritt
Efter åtta år slutade jag tvärt som offentlig person, och började bygga IT-tjänster som teaterlistan.se och taltips.se och jag skötte webben åt stora företag som Ragn-Sells AB, Sundbyholms slott, Engsö slott, Gimo herrgård, och ett 30-tal stora kunder till. Det blev 25 år med IT.

Lena Holfve

Jag mår absolut bäst då det är runt +18-26C
Jag är utflyttad från Sverige, och har ingen ”väsentlig anknytning”, för att tala Skatteverkets språk.

Ska man flytta ut får man inte äga någon vinterbonad fastighet, och det är förmodligen det enda landet i världen som inte tillåter något mer än en sommarstuga som inte får vara isolerad, och som man aldrig har varit skriven på den adressen. Det är ofta på det viset att vi är de enda i hela världen, och vi är nog helt ensamma om diagnosen ”utmattning”.

Det räcker med en nalle nu… så långt har jag lämnat IT, därför att tekniska frågor överlämnar jag med varmt hand till Håkan, som jag arbetat samman med i säkert 20 år nu.


Ljus och kärlek – Cypern i augusti 2022
Lena Holfve

kontoret@utmattningsskolan.se
Wikipedia

Lena Holfve

Texten publiceras även i; lenaholfve.se, mögelförgiftad.com, sömnlös.com och samtliga UMS texter är skrivna av Lena Holfve.